ADAD l'Encant

1.346 contenidors compten ja amb sensors volumètrics connectats amb una plataforma digital cooperativa 

L’entitat ADAD L’Encant hem format part del procés d’instal·lació dels sensors vinculats a la plataforma digital per a avançar cap a la digitalització del residu tèxtil   

El projecte que hem emprès al costat de les entitats Fundació DeixallesRecumadrid i Solidança ha comportat una millora en la traçabilitat del residu tèxtil d’un total de 1.346 contenidors en les comunitats autònomes de cadascuna de les entitats. Concretament, hem habilitat 421 contenidors per als 105 municipis de la província de Girona que gestiona ADAD L’Encant EI SLU; 246 contenidors, per als 31 municipis que gestiona Fundació Deixalles a les illes de Mallorca i Eivissa; 52 contenidors, per als 5 municipis de la comunitat autònoma de Madrid que gestiona Recumadrid Serveis Ambientals i 633 contenidors per als 67 municipis de la província de Barcelona.

Més treball cooperatiu 

El treball que hem executat amb les entitats Fundació DeixallesRecumadrid i Solidança consolida les iniciatives conjuntes amb altres actors del sector. En aquest sentit, ADAD L’Encant apostem per idear més projectes amb terceres entitats per a enfortir la innovació digital en el camp del residu tèxtil.  

Cap a la innovació tèxtil 

El projecte suposa un gran avanç cap a la innovació en matèria de residu tèxtil, una activitat que necessita aquest tipus d’iniciatives per a incrementar i millorar el procés de reutilització. La digitalització brinda la possibilitat de tenir dades en temps real que optimitzen el treball en el sector. La informació que aporten aquests sistemes es tradueixen en una clara millora dels serveis que oferim a ens com per exemple els ajuntaments.

Aquest projecte rep el suport de la Unió Europea dins del Pla de Recuperació, Transició i Resiliència, finançat per la Unió Europea – Next GenerationEU i el Ministeri de Treball i Economia Social.