Arrenca la iniciativa de parelles lingüístiques a la Nau d’Olot

Aquest mes de febrer, a la nau d’ADAD L’Encant d’Olot, comencem una iniciativa de parella lingüística per a dos dels nostres treballadors d’inserció. 
 
La persona que conduirà aquesta iniciativa de manera voluntària és en Maurici, que ja compta amb experiència prèvia en altres entitats realitzant la mateixa tasca i donarà suport a dos dels treballadors de la nau tant en català com en castellà per a la millora de la comprensió i comunicació oral. 
 
Aquestes trobades es realitzaran setmanalment i de manera individual i dins l’horari laboral. La idea de la iniciativa és que, durant aquesta trobada d’una hora, els treballadors puguin practicar el català, sobretot de forma oral, per tal de millorar el seu nivell i amb l’objectiu de poder acabar utilitzant-lo com a llengua vehicular en l’entorn de treball. Aquesta millora en l’expressió i comunicació en català i castellà repercutirà positivament en el seu procés d’inserció i posterior incorporació al mercat laboral ordinari. 
 
La importància de les parelles lingüístiques 
 
· Facilita i promou de manera oberta, les relacions informals laborals entre treballadors de l’entitat. 
 
· Permet estar en contacte amb persones natives de la llengua que es vol aprendre ,millorar o practicar, en contextos reals i quotidians. 
 
· Facilitat l’aprenentatge d’expressions col·loquials i la familiarització de la realitat lingüística, cultural i social del país, comarca i l’entorn. 
 
Aquest tipus de voluntariat aporta un valor afegit als itineraris d’inserció que realitzem des de ADAD L’Encant i a Solidança cobrint aspectes lingüístics i prestant el temps necessari a la millora de l’idioma als treballadors de les entitats. 
 
Els voluntaris, dintre de la nostra entitat, juguen un paper molt rellevant a l’hora de donar suport als professionals de l’entitat quan aquests no disposen del temps necessari per a la dedicació a certes tasques concretes, al mateix temps aprenent i es forma en un entorn inclusiu contribuint a impacte social i mediambiental positiu que realitzem des de ADAD L’Encant a l’hora que adquireixen experiència que posteriorment els podrà ajudar en el seu propi desenvolupament personal i professional.