ADAD l'Encant

ADAD L’Encant se suma a la iniciativa Bicis Actives d’Olot per donar una nova vida a bicicletes en desús

Els vehicles es destinen a persones que es troben en situació de vulnerabilitat social

Bicis Actives és una iniciativa que va néixer en el teixit associatiu de la capital de La Garrotxa l’any 2018 amb la idea de recuperar bicicletes en desús per tal de restaurar-les i cedir-les a persones que els donin una segona vida. L’any passat el projecte es va consolidar amb la integració d’ADAD L’Encant, gràcies al suport de l’Ajuntament d’Olot.

Durant els dos anys que porta activa aquesta iniciativa hem restaurat i entregat més de 60 bicicletes a persones que es troben en situació de vulnerabilitat social, i actualment hi ha una quinzena de persones en llista d’espera per aconseguir un vehicle. Per aquest motiu, fem una crida per disposar de més bicicletes en desús.

Les bicicletes cedides s’han lliurat, principalment, a infants que volien començar a aprendre a anar en bicicleta, joves que necessiten un mitjà de transport per arribar al centre escolar i persones adultes que les fan servir per poder-se desplaçar a la feina. També s’han portat a terme 5 tallers de renovació i manteniment de bicicletes en diferents punts de la ciutat d’Olot, així com una jornada formativa i una pedalada a l’escola El Petit Plançó per informar i ensenyar als infants i joves a moure’s en bicicleta i respectar la normativa de circulació.

Les bicicletes que se cedeixen estan identificades i numerades amb el distintiu del projecte i s’entreguen amb un cadenat i un timbre de regal

Des d’ADAD L’Encant mantenim la nostra implicació en aquest tipus d’accions col·laboratives, per tal de donar resposta a persones que es troben en risc o en situació de vulnerabilitat social.