ADAD l'Encant

El projecte “Tejiendo rutas cooperativas” inicia la fase de formació de les entitats amb l’empresa holandesa Nordsense, proveïdora dels nous sensors per als contenidors de roba 

L’empresa holandesa Nordsense s’ha traslladat a les instal·lacions de Solidança a Sant Just Desvern, Barcelona, per impartir la formació tècnica sobre la implantació dels sensors volumètrics en els contenidors de recollida de roba.

Les entitats ADAD L’EncantFundació DeixallesRecumadrid i Solidança seran les responsables d’impulsar aquesta nova acció de digitalització per a millorar la traçabilitat en la gestió i recollida del residu tèxtil, així com la transparència de les dades. 

1.346 contenidors gestionats per les entitats d’economia social i solidària a Catalunya, Madrid i les Illes Balears milloraran la seva gestió gràcies a aquesta nova acció. El projecte iniciarà amb la instal·lació de sensors volumètrics en els contenidors de recollida de roba de segona mà gestionats per les entitats. La iniciativa ens permetrà millorar la gestió del residu tèxtil d’aquestes tres comunitats autònomes, millorant directament la manera de treballar de les persones treballadores que duen a terme itineraris d’inserció. En el cas d’ADAD L’Encant, l’entitat instal·larà els sensors en els 421 contenidors que gestiona en els municipis de la província de Girona.

Aquesta nova tecnologia ens permetrà innovar gràcies a la transformació digital del procés de recollida de roba i a l’optimització en la seva recollida. A través d’una plataforma digital que permetrà el mapatge de les quantitats de residus que hi ha en cada contenidor, es podran crear rutes de recollida intel·ligents i reduir les incidències, de manera que també ajudarà a millorar l’excel·lència del servei. A més, aquesta innovació també ajudarà a altres gestors en un futur.  

La sessió formativa de part de Nordsense, l’empresa proveïdora dels sensors, forma part de l’inici del projecte en el qual farem un pas cap endavant en la transició digital per a perfeccionar la traçabilitat i la transparència en la gestió.  

  Fes clic per a veure el vídeo publicat per l’entitat Solidança: https://www.instagram.com/reel/cvpayc6qeom/   

Aquest projecte rep el suport de la Unió Europea dins del Pla de Recuperació, Transició i Resiliència, finançat per la Unió Europea-Next GenerationEU i el Ministeri de Treball i Economia Social.