ADAD l'Encant

Posem en marxa un nou projecte de digitalització per a millorar la traçabilitat del residu tèxtil dels contenidors gestionats per ADAD L’Encant

Les entitats ADAD L’Encant, Fundació Deixalles, Recumadrid i Solidança duem a terme una iniciativa innovadora per a optimitzar la recollida del residu tèxtil

ADAD L’Encant s’ha unit a les entitats Fundació DeixallesRecumadrid i Solidança, entitats de l’Economia Social i Solidària de Catalunya, Balears i Madrid per a impulsar “Teixint rutes cooperatives”, el projecte que optimitza les rutes de recollida de roba de manera intel·ligent amb l’ajuda d’uns sensors volumètrics i una plataforma digital que permet el seu monitoratge. Es tracta d’una iniciativa pionera que té un gran impacte mediambiental, així com en l’organització del treball i en la qualitat del servei.  

Un benefici mediambiental  

Els sensors volumètrics connectats a la plataforma digital cooperativa permeten estalviar trajectes innecessaris de la flota de recollida del residu tèxtil. Atès que els aparells es connecten en temps real amb l’eina digital, podem obtenir dades exactes sobre la ubicació dels contenidors tèxtils i la quantitat de roba que contenen. D’aquesta manera, podem traçar una ruta precisa dels nostres vehicles i minimitzem així la petjada de carboni que comporten els combustibles fòssils.   
  
Una millor organització 

Els contenidors amb sensors volumètrics es tradueixen en una eficiencia més gran del temps de treball. La seva funcionalitat implica que les persones conductores puguin programar les seves rutes de manera que només acudeixin als contenidors plens. Aquesta possibilitat constitueix una gran facilitat per a organitzar les jornades laborals dels treballadors i alliberar-los d’estrès.  
  
Un servei de més qualitat

El projecte clarament millora el servei de recollida tèxtil dels 105 municipis de la província de Girona amb els quals col·laborem. El rastreig dels sensors connectats a la plataforma digital permet tenir constància del volum de roba dels contenidors en tot moment. D’aquesta manera, es podran evitar incidents com el desbordament de la roba.  

A més, el procés d’instal·lació dels sensors volumètrics és el resultat d’una formació en competències digitals als treballadors de les entitats que es troben en un itinerari d’inserció sociolaboral, millorant el seu currículum formatiu i incrementant la seva ocupabilitat a llarg termini.  

Aquest projecte rep el suport de la Unió Europea dins del Pla de Recuperació, Transició i Resiliència, finançat per la Unió Europea – Next GenerationEU i el Ministeri de Treball i Economia Social.