ADAD l'Encant

Programa Roba Amiga a la 6a edició del Waste in Progress 2024

ADAD L’Encant participa amb el programa de Roba Amiga en la 6a edició del Waste in Progress 2024 celebrada els dies 16, 17 i 18 d’abril a la Fira de Girona sota el lema “Polítiques municipals de prevenció de residus per a la descarbonització”. 
 
Durant els tres dies hem estat presents a l’estand B.2. de la Fira de Girona donant a conèixer ADAD L’Encant, el programa Roba Amiga i Solidança, difonent el conjunt de serveis i activitats que fem des de les entitats així com el valor social que afegim a la correcta gestió dels residus.

El Programa Roba Amiga, la gestió dels voluminosos municipals o la preparació per la reutilització de RAEE són alguns dels serveis referents de l’entitat i dels que no perdem l’oportunitat de difondre també en el marc internacional del Waste in Progress. 
 
També participem dels diferents debats i conferències que, durant els tres dies, es programen per explicar, en detall, tots els beneficis ambientals que promouen la correcta gestió dels residus i la seva PxR (preparació per a la reutilització). 

Nati Yesares, cap de medi ambient de l’entitat, ha participat de la conferència de la primera jornada de l’Innovation Lab on ha parlat de la gestió del tèxtil i els voluminosos. Cal recordar que ADAD L’Encant va gestionar 1.407 tones de roba durant el 2023 a través del programa Roba Amiga.   

A part de tot l’impacte mediambiental, totes les persones que han passat pel nostre estand poden conèixer la missió d’ADAD L’Encant i Solidança i el valor social que l’entitat incentiva en la creació de llocs de treball per a persones que es troben en situació de vulnerabilitat social. 
 
Per a la nostra entitat és un plaer poder participar en una jornada d’aquesta magnitud, ja que és una molt bona manera de compartir experiències, donar a conèixer la nostra activitat i de continuar aprenent d’altres entitats, institucions i persones expertes del sector d’arreu d’Europa. 

Estem molt contentes de continuar participant en aquests espais de trobada tan enriquidors, compartint experiències i fomentant el treball en xarxa.
 

Primer aniversari d’ARECA!

Durant el Waste in Progress, també hem tingut l’oportunitat de celebrar el primer aniversari d’ARECA, L’Associació de centres i serveis de reutilització de Catalunya. Impulsada per l’Agència de Residus de Catalunya, vol ser una plataforma d’intercanvi de coneixement, suport i impuls al sector de la reutilització.

L’Associació agrupa entitats privades i ens locals que disposin, gestionin, representin o que estiguin en procés de constituir un centre de reutilització a Catalunya. Després d’un any d’esforços, hem pogut trobar-nos amb l’Isaac Peraire, representant de Agència de Residus de Catalunya, i la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient de la Generalitat, per celebrar juntes el reconeixement i la trajectòria d’aquest últim any.