ADAD l'Encant

Tanquem 2023 amb 285.823 kg de residus gestionats a la comarca del Gironès  

El nou model de recollida de voluminosos a domicili impulsat per l’entitat social Solidança desde 2021 a la comarca del Gironès, tanca el tercer any de recollides amb 285.823 kg de residus gestionats 

El servei de l’entitat social Solidança consisteix a una modalitat puntera en la recollida de voluminosos a la porta dels domicilis. L’objectiu és concertar prèviament una cita amb les persones interessades, de manera que augmenta la preservació dels mobles que es troben en bon estat per promoure la seva reutilització. 

Després de tres anys de servei, el programa ha recollit fins a 285.823 kg de residus. Per una banda, al 8% d’aquests, és a dir, a 21.206 kg, se’ls ha aplicat un tractament de preparació per a la seva reutilització. En aquest sentit, són objectes que, malgrat que han esdevingut residu, se’ls ha donat una segona vida. 

A banda dels residus que s’han pogut gestionar, aquest nou model de recollida ha contribuït a la creació de 3 nous llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social, incentivant així l’economia circular i social a la zona. 

El valor del nostre model

La iniciativa de gestionar aquest servei per mitjà d’una entitat social com Solidança promou la creació d’oportunitats laborals per a persones en situació de vulnerabilitat social que comencen un itinerari d’inserció sociolaboral amb l’entitat. 

Aquests llocs de treball es veuen reflectits directament en la qualitat del servei de voluminosos porta a porta, així com també indirectament en el procés de preparació per a la reutilització dels residus i en el procés de venda a la botiga l’Encant de Salt, situada al carrer Dalai Lama, 7 Polígon La Mirona. El procés de preparació per a la reutilització implica un total de 11 llocs de treball en les diferents fases.  

16 municipis de la comarca ja han integrat el servei de voluminosos en les recollides, amb l’objectiu de millorar la gestió d’aquests residus i augmentar-ne els percentatges de reutilització. Aquests municipis són: Aiguaviva, Bescanó nucli, Bescanó urbanitzacions, Bordils, Canet d’Adri, Campllong, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Juià, Llambilles, Quart, Sant Andreu Salou, Sant Joan de Mollet, Sant Julià de Ramis i Viladasens. 

Des de Solidança continuem treballant amb el propòsit de crear un futur social i sostenible, millorant la qualitat ambiental i fomentant la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat social.